Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Ιλίου σε συγκέντρωση/παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 
την Πέμπτη 18/4/13 στις 8μ.μ. 

Καλησπέρα σε όλους,
δεύτερη εκτενής ενημέρωση σχετικά με το ΙΚΑ Ιλίου: 
  • Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση/παρέμβαση (πάνω από 300 κάτοικοι) στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4/4/2013 στο οποίο ο Δήμαρχος αλλά και άλλοι σύμβουλοί του αναγκάστηκαν να αποδεχτούν το ψήφισμα των πολιτών για μη απομάκρυνση του ΙΚΑ Ιλίου (εκτός από το σημείο που ανέφερε την παραίτηση του Δ. Πατσούρη) και να δηλώσουν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα μας και θα συγκαλέσουν και πανδημοτική συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο Υπουργείο ή/και στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ (ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσιος Πατσούρης που είναι Υποδιοικητής του ΙΚΑ-πανελλαδικά όχι μόνον του Ιλίου- απουσίαζε και από αυτή τη συνεδρίαση!!). 
  • Την Παρασκευή 5/4/2013 έγινε συγκέντρωση έξω από το ΙΚΑ Ιλίου με την παρουσία πολλών κατοίκων, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.
  • Τη Δευτέρα 8/4/2013 εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα, των εργαζόμενων στο ΙΚΑ και του Δ/ντή των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο, του εξέθεσαν την οικτρή κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν μετά την απομάκρυνση των Διοικητικών Υπηρεσιών οι Υγειονομικές Υπηρεσίες (ούτε στυλό, ούτε βαμβάκι δεν μπορούν να αγοράσουν χωρίς τις Διοικητικές) αλλά και τη δυσκολία του εγχειρήματος συγχώνευσης των 2 ΙΚΑ (θα πάρει τουλάχιστον 3-4 μήνες μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να εξυπηρετούνται οι δημότες). Επίσης του εξήγησαν ότι από τους 10 υπαλλήλους, μόνον οι 3 θα πάνε στους Αγ. Αναργύρους και αυτούς θα τους χρησιμοποιήσουν όχι στο Μητρώο αλλά στις συντάξεις. Ζήτησαν λοιπόν σε πρώτη φάση αναβολή της μετακόμισης και σε δεύτερη προετοιμασία της πανδημοτικής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας στο Υπουργείο ή/και στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του κλεισίματος του ΙΚΑ Ιλίου. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις ενέργειες που χρειάζονται και την επόμενη ημέρα θα είχαμε νέα του.
  • Μέχρι σήμερα όχι μόνον δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας ή με τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, αλλά έχει βάλει εκτροπή στο κινητό του και απαντά μόνον η γραμματέας του η οποία λέει ότι θα μεταφέρει το μήνυμα και ότι είναι απασχολημένος. 
  • Συνεχίζουμε και έξω από το ΙΚΑ κάθε μέρα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ιλίου και της Επιτροπής Αγώνα ενημερώνουμε τους κατοίκους. 
  • Ο δ/ντής του τοπικού ΙΚΑ (Υγειονομικές Υπηρεσίες) έχει στείλει δεύτερο έγγραφο και προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ και προς τον Δήμαρχο Ιλίου με επιπρόσθετους λόγους γιατί δεν πρέπει να απομακρυνθούν οι Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες.
  • Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι έχει ανασταλεί το κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ Χολαργού, Κηφισιάς, Αιγάλεω, Ικαρίας,  Θάσου, Αμύνταιου, Λαγκαδά, Γαργαλιάνων, Φιλιατρών, Σιάτιστων, Διδυμότειχου, Νέστου, Καβάλας, Αχαρνών, Νέας Καλλικράτειας. Επίσης πληροφορίες λένε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε σιωπηλή αναβολή συγχώνευσης σε 2 άλλες περιοχές (Αγ. Σοφίας & Αμφιάλης Πειραιά). Ο κ. Πατσούρης φροντίζει άλλους αλλά όχι τους δημότες που τον ψήφισαν;;;;;;
  • Επίσης πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα κλείσει και το Υγειονομικό του ΙΚΑ Ιλίου (άλλοι αναφέρουν σε 2 μήνες, άλλοι το Φθινόπωρο, άλλοι τον Φλεβάρη). 
Επειδή, λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι από πλευράς Δήμου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ να πιέσει αυτούς που πρέπει ώστε να μην κλείσει το ΙΚΑ Ιλίου, παρά τις διαβεβαιώσεις του, ΚΑΛΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Πέμπτης 18/4/2013 να ασκήσουμε πάλι πίεση στον Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του μπροστά στους δημότες του.

Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.