Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Αιτία θανάτου: H κυβέρνηση



Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου ένα κοριτσάκι 13 ετών, το οποίο διέμενε μαζί με την άνεργη μητέρα της σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, βρήκε τραγικό θάνατο από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Ως αιτία του θανάτου ανακοινώθηκε από την αστυνομία το μαγκάλι, που  ήταν το μόνο μέσο θέρμανσης για την άνεργη 54 ετών μητέρα και την κόρη της. Με κομμένο το ρεύμα και χωρίς χρήματα για πετρέλαιο όμως, ποιες άλλες επιλογές είχαν οι δύο γυναίκες; Το θάνατο από το κρύο;  Το έτος 2013, στην Ελλάδα του τεράστιου φυσικού πλούτου, του success story και της εύκαμπτης πολιτικής μέσης, οι πολίτες πεθαίνουν για λόγους που είχαμε ξεχάσει από… το Μεσαίωνα.



Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στους δύο νεκρούς φοιτητές στη Λάρισα από τον ίδιο ακριβώς λόγο, στο νεαρό που σκοτώθηκε με αφορμή ένα έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο Περιστέρι, αλλά και σε χιλιάδες αυτοκτονίες απελπισμένων και αποκλεισμένων συνανθρώπων μας.

Η τρικομματική και εσχάτως δικομματική ελληνική κυβέρνηση των μνημονίων, οδηγεί μαζικά τους πολίτες της στην αυτοκτονία, ακόμα και στην ακούσια.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ιλίου Αντίστασης και Αλληλεγγύης καλεί όλες και όλους σε οργανωμένη λαϊκή αντίσταση, Η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και κάθε κυβέρνηση στο μέλλον που δεν θα λειτουργεί με πρώτο γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, πρέπει να ανατρέπεται άμεσα για να μη θρηνούμε αθώα θύματα εγκληματικής οικονομικής πολιτικής. Ο εφησυχασμός και η παραίτηση δεν είναι επιλογή ζωής, είναι πορεία προς το θάνατο. Εμείς δεν έχουμε αστυνομία, ΜΑΤ και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα να μας στηρίζουν. Έχουμε όμως ο ένας τον άλλον, είμαστε πολλοί και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμείς παράγουμε τον πλούτο της χώρας μας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.