Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

26/9/12

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Την Τετάρτη 26/9/2012 στις 10 π.μ. (πριν την έναρξη της απεργιακής συγκέντρωσης) έγινε η παράσταση στη ΔΕΗ, όπως είχε αποφασιστεί στη συνάντηση των συλλογικοτήτων της επιτροπής "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" στις 17/9/2012 στα γραφεία της ΔΟΕ.

 
Αντιπροσωπεία συλλογικοτήτων από διάφορες περιοχές συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της διοίκησης της ΔΕΗ κ.κ. Δαμάσκο και Γιαννοπούλου και παρέδωσε υπόμνημα διαμαρτυρίας για την πολιτική της ΔΕΗ απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά. Στη συνάντηση εκθέσαμε την κατάσταση εκατομμυρίων νοικοκυριών που, κάνοντας χρήση ηλεκτρικού με πολύ μεγάλο κόστος, ταυτόχρονα, επιβαρύνονται  από το χαράτσι και την ίδια ώρα βυθίζονται στη φτώχεια και στην απόγνωση από τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εντεινόμενη φοροληστεία. Διαμαρτυρηθήκαμε για την αδιαφορία του κ. Ζερβού να απαντήσει σε αιτήματα που είχαμε θέσει στην προηγούμενη συνάντησή μας, όπως το διαχωρισμό στο έντυπο του λογαριασμού ρεύματος του χαρατσιού,  για το οποίο είχε πει ότι θα γίνει προσπάθεια και θα μας ενημερώσει.  Αντίθετα, διαπιστώσαμε ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για το 2012 ήρθαν με τον ίδιο. Ενώ, η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στους καταναλωτές αλλά και σε μεγάλες αυθαιρεσίες, όπως με την υπεξαίρεση ποσών που εισπράχτηκαν από τη ΔΕΗ για το ρεύμα για διοχέτευσή τους στο χαράτσι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να πραγματοποιηθούν και διακοπές ρεύματος λόγω οφειλής ηλεκτρικού, προσπερνώντας πλαγίως την απόφαση του ΣτΕ για απαγόρευση διακοπών ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού.

Υπογραμμίσαμε τις ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση πλήθους νοικοκυριών που αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια από τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, που προωθούν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και όλο το καθεστώς σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου και απαιτήσαμε από τη διοίκηση της ΔΕΗ.
1. να σταματήσουν-αποσυρθούν οι απειλές διακοπών για τη μη πληρωμή του λογ/σμού,
2. διευκόλυνση στην πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι,
3. αποχωρισμό των ποσών του χαρατσιού στο λογ/σμό,
4. σταμάτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε παροχές που έχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του ρεύματος,
5. δυνατότητες διακανονισμού για την πληρωμή του ρεύματος,
6. άρση της υποχρεωτικότητας εξόφλησης του χαρατσιού για αλλαγή του ονόματος χρήστη στην παροχή ή για την εγγραφή νέων πελατών προερχόμενων από τους παρόχους που έκλεισαν.
7. διόρθωση ποσών, με επαναφορά στις εισπράξεις ρεύματος των ποσών που αυθαίρετα πιστώθηκαν στο χαράτσι.  Να μην μεταφερθεί ούτε στο εξής κανένα ποσό που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση του λογαριασμού στο ανείσπρακτο χαράτσι. Θεωρούμε τη μεταφορά, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, παράνομη και καταχρηστική αφού σημαίνει υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για άλλο σκοπό.

             Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΔΕΗ, δήλωσαν ότι ακολουθούν εντολές ως υπηρεσία και ότι γνωρίζουν την κατάσταση και κατανοούν τις δυσκολίες του κόσμου. Υποσχέθηκαν ότι θα μας ενημερώσουν σύντομα για ένα προς ένα τα αιτήματά μας, αν και μερικά από αυτά δεν μπορούν να γίνουν.
 
 Εμείς δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε και αν μέχρι τότε συνεχιστεί η ίδια πολιτική και από τη ΔΕΗ, τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα, όχι μόνο για τον κόσμο, αλλά και για τη ΔΕΗ ως επιχείρηση, γιατί πολύ περισσότεροι δεν θα μπορούν να πληρώνουν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα.


Όλο το κείμενο του υπομνήματος παρακάτω



Προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ

     κ. Ζερβό

 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26/9/2012

 κ. Ζερβέ,

Στις 6/4/2012, με συγκέντρωση συλλογικοτήτων στα γραφεία σας, υποβάλλαμε ψήφισμα με αιτήματα προς την εταιρεία σας, που απηχούσαν τη θέληση και τις ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων, που κάνοντας χρήση ηλεκτρικού με πολύ μεγάλο κόστος, ταυτόχρονα επιβαρύνονται  από το χαράτσι και την ίδια ώρα βυθίζονται στη φτώχεια και στην απόγνωση από τα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εντεινόμενη φοροληστεία.

Στη συνάντηση και τη συζήτηση στα μόνα που δεσμευτήκατε είναι : α. ότι θα προσπαθήσουν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ για τα χαράτσια του 2012 να υπάρχει διαχωρισμός του ποσού στο λογ/σμό και στην είσπραξη και β. ότι θα μας ενημερώσετε-απαντήσετε για τα αιτήματα του ψηφίσματός μας και για το διαχωρισμό . Παρά ταύτα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για το 2012 ήρθαν με τον ίδιο τρόπο και στα τηλεφωνήματα και φαξ στη γραμματεία σας δεν είχαμε ανταπόκριση για ενημέρωση ή απάντηση. Αντίθετα η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε σκλήρυνση της στάσης της απέναντι στους καταναλωτές αλλά και σε μεγάλες αυθαιρεσίες, όπως με την αφαίρεση ποσών που εισπράχτηκαν από τη ΔΕΗ για ρεύμα με διοχέτευσή τους στο χαράτσι, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να πραγματοποιηθούν διακοπές ρεύματος λόγω οφειλής ηλεκτρικού, προσπερνώντας πλαγίως την απόφαση του ΣτΕ για απαγόρευση διακοπών ρεύματος λόγω οφειλής του χαρατσιού.

Επανερχόμαστε, αφού εκατομμύρια νοικοκυριά αδυνατούν πλέον να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια από αυτή τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, που προωθούν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και όλο το καθεστώς σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου, και απαιτούμε από τη ΔΕΗ.

1. να σταματήσουν-αποσυρθούν οι απειλές διακοπών για τη μη πληρωμή του λογ/σμού,

2. διευκόλυνση στην πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι,

3. την αποχωρισμό των ποσών του χαρατσιού στο λογ/σμό,

4. το σταμάτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε παροχές που έχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του ρεύματος,

5. την εξυπηρέτηση των πελατών με δυνατότητες διακανονισμού για την πληρωμή του ρεύματος,

6. την άρση της υποχρεωτικότητας εξόφλησης του χαρατσιού για αλλαγή του ονόματος χρήστη στην παροχή ή για την εγγραφή νέων πελατών προερχόμενων από τους παρόχους που έκλεισαν.

7. να διορθωθούν σύμφωνα με τα εξώδικα και τις γνωστοποιήσεις οι εισπράξεις που έγιναν υπέρ του ρεύματος. Να μην μεταφερθεί ούτε στο εξής κανένα ποσό που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση του λογαριασμού στο ανείσπρακτο χαράτσι. Θεωρούμε τη μεταφορά, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, παράνομη και καταχρηστική αφού σημαίνει υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για άλλο σκοπό.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"
 e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστοσελίδα : http://epitropi3den.blogspot.com
26/92012        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.